Σοβαρό επιστημονικό θέμα φαίνεται να προκύπτει στους κόλπους των γιατρών μετά τις τοποθετήσεις της γνωστής καθηγήτριας λοιμωξιολογίας Ελένης Γιαμαρέλλου η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ σε δηλώσεις της άφηνε να εννοηθεί ότι ο κοροναϊός δεν κολλάει από τη θεία Κοινωνία. Για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης σε σοβαρά θέματα υγείας μιλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

Το θέμα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να λάβει θέση το υπουργείο Υγείας ή ο ΕΟΔΥ και με πολλούς πιστούς να αδιαφορούν για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής για τα οποία έχει ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια.

Να σημειωθεί ότι και στη χώρα μας όλοι οι επιστήμονες επιμένουν από την πρώτη στιγμή για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής από τους πολίτες, όπως τακτικό πλύσιμο χεριών, προκειμένου να μη μεταφέρεται ο ιός από αντικείμενα και επιφάνειες.

Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μιλά για απαράδεκτες τοποθετήσεις επιστημόνων καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας».

Πως μεταδίδεται
Οι νοσοκομειακοί γιατροί εξηγούν πως μεταδίδεται ο κοροναϊός:
«Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορονοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων.

Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.