Ακόμη μία επίθεση σημειώθηκε στα Ιεροσόλυμα με στόχο τα πανάγια προσκυνήματα των Χριστιανών.

Η επίθεση σημειώθηκε στο παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως – “Chapel of Frangelation”, που βρίσκεται πλησίον του Πραιτωρίου, και αποτελεί παρεκκλήσιο των Λατίνων εντός του συγκροτήματος του Πανάγιου Τάφου.

Ως συμπαράσταση για την επίθεση και προσβολή του παρεκκλησίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάρριψη και θραύση της εικόνας του Εσταυρωμένου, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος επισκέφθηκε το παρεκκλήσιο και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός.

Οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με τους ηγέτες των χριστιανικών δογμάτων και ομολογιών στην Αγία Γη να απευθύνουν εκκλήσεις προς τους διεθνείς φορείς για την προστασία της από αιώνων παρουσίας των Χριστιανών στα μέρη όπου περπάτησε ο Χριστός.

Πριν λίγες ημέρες από το βήμα της ετήσιας Διεθνούς Συνάντησης Κορυφής για τη Θρησκευτική Ελευθερία που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας κατήγγειλε τον αυξανόμενο κύκλο βίας τονίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο η διεθνής κοινότητα να διασφαλίσει την ζωντανή παρουσία των χριστιανών στους Αγίους Τόπους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.