Μεγάλη Παρασκευή: Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στους Ορθόδοξους Ναούς της Ελλάδας. Στη Μητρόπολη Αθηνών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο παρεκκλήσι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μαζί με τον γιο του ο Πρωθυπουργός.

Ημέρα πένθους για την Ορθοδοξία ήταν η σημερινή, όπως κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Σε όλη τη χώρα από το πρωί τελέστηκαν στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, η Αποκαθήλωση και η ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. Έστω και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, με αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό όπως διπλές μάσκες, αποστάσεις και περιφορά σε πολύ μικρότερο εύρος στους περίβολους των εκκλησιών.

Όλα αυτά δεν μπορούσαν, ωστόσο, να διαταράξουν το κλίμα κατάνυξης που επικράτησε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του πλανήτη. Οι πιστοί στις περισσότερες των περιπτώσεων τήρησαν τα μέτρα, έδειξαν σεβασμό τόσο στην υγειονομική κατάσταση που παραμένει δύσκολη όσο και στην ημέρα, δείχνοντας τον δρόμο προς την… Ανάσταση που ακολουθεί.

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελαροπούλου.

Το «παρών» έδωσαν και άλλοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως και αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ο αριθμός των πιστών ήταν αυτός που προέβλεπαν τα μέτρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.