Επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ- δικαιούχοι: Επιστροφές εισφορών ύψους 215 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ δικαιούνται ένας στους έξι ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του 2018.

Πώς θα γίνουν επιστροφές και πληρωμές

ΕΦΚΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Βάσει της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και κατά την εκκαθάριση των εισφορών του 2017, οι μη μισθωτοί με πιστωτικό υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ είχαν περιθώριο έως τις 30 Αυγούστου να δηλώσουν στον ΕΦΚA εάν ήθελαν το ποσό να παραμείνει στον λογαριασμό τους και να συμψηφιστεί με τις επόμενες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Επιστροφή εισφορών ΕΦΚΑ 2019 – Ειδήσεις: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του συμψηφισμού υπέβαλαν δήλωση 60.360 ασφαλισμένοι. Οι υπόλοιποι 164.120 είναι αυτοί που λαμβάνουν (σε δόσεις, λόγω έλλειψης του αριθμού λογαριασμού IBAN) από σήμερα τις επιστροφές, συνολικού ύψους 214 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, οι μη μισθωτοί με χρεωστικό υπόλοιπο πρέπει ήδη (ή για την ακρίβεια όφειλαν) να καταβάλουν τις επιπλέον εισφορές, σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από τις 30/8/2019.

Η δεύτερη δόση θα έπρεπε να έχει δοθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε η αποπληρωμή να έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2019.

Επιστροφή εισφορών

ΕΦΚΑ 2019 – Ειδήσεις

Δεν αποκλείεται κάποιοι να ενέταξαν τα ποσά αυτά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, καθώς στην πράξη αφορούν οφειλές του 2018, που επιτρεπόταν να ενταχθούν στον διακανονισμό που έληξε την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρξουν ασφαλισμένοι που δεν θα δουν επιστροφές στους λογαριασμούς τους παρότι δικαιούνται.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν συμπληρώσει το ΙΒΑΝ τους. Προκειμένου δε να τους επιστραφούν τα ποσά που δικαιούνται, θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εκεί που αναφέρονται τα ατομικά τους στοιχεία, και συγκεκριμένα τα «στοιχεία επικοινωνίας», να το καταχωρίσουν.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.