Όσον αφορά τα τάμπλετ, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα «πέσουν» οι υπογραφές των 5 εμπλεκόμενων υπουργείων. Το συγκεκριμένο κονδύλι είναι περίπου 120 εκ. ευρώ και αφορά περισσότερο από μισό εκατομμύριο μαθητές.
Δεδομένων των συνθηκών, το νέο λουκέτο που επιβλήθηκε στα σχολεία όλης της χώρας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων, και παρά το παρατεταμένο lockdown, απαιτεί τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων από το υπουργείο Παιδείας ώστε αυτή η σχολική χρονιά να λήξει όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» για τους μαθητές.
Επομένως, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις, πλην εκείνης των πανελλαδικών εξετάσεων, την παράταση της σχολικής χρονιάς έως τον Ιούνιο, τη ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια. Επομένως, αυτό το σενάριο συμπαρασύρει και την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα εφαρμοζόταν από φέτος στην Α’ Λυκείου.
«Εντός του Ιουνίου θα γίνει η παράταση του σχολικού έτους», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως είναι «απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία, με ειδική μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».
Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η Νίκη Κεραμέως εξήγησε τους λόγους που αποφασίστηκε να κλείσουν οριζοντίως όλες οι σχολικές μονάδες σημειώνοντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της επιδημιολογικής εικόνας κυρίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.
Σχετικά με την τηλεκπαίδευση τόνισε πως «λειτουργεί πολύ καλά αν και είναι η λύση έκτακτης ανάγκης».
Πανελλαδικές εξετάσεις: Κανονικά τον Ιούνιο όπως και πέρυσι
«Κανονικά θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο όπως και την προηγούμενη χρονιά», ξεκαθάρισε επίσης η υπουργός Παιδείας.
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση από τους ειδικούς να γίνει το εαρινό εξάμηνο εξ αποστάσεως. «Επιδιώκουμε κάποιες προσαρμογές για τις πρακτικές ασκήσεις», πρόσθεσε.