Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση το Δημόσιο προχώρησε στην πίστωση 9,9 εκατ. ευρώ σε 42.449 δάνεια. Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από τους δανειολήπτες των οποίων η αίτηση για υπαγωγή στο Ν. Κατσέλη εκκρεμεί προκειμένου να επισπευθεί η εκδίκαση τους σε πρώτο βαθμό μέσα στο 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 42.000 αιτήσεις εκκρεμούν στα πρωτοβάθμια δικαστήρια με δικάσιμο έως και το 2032.

Με την εκδίκαση όλων των υποθέσεων εντός του νέου έτους και δεδομένου ότι διατηρείται το δικαίωμα έφεσης για τους αιτούντες, οι τελεσίδικες αποφάσεις αναμένονται το 2025-2027.

Αν κατά τη διάρκεια των 9 μηνών που διαρκεί η επιδότηση διαπιστωθεί ότι

-η αίτηση είναι ψευδής ή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας
-ο οφειλέτης καθυστερήσει την καταβολή του ποσού που τον βαρύνει ή
-δεν παρέχει πρόσβαση στα στοιχεία από τα οποία αποδεικνύεται η επιλεξιμότητά του και δεν παρέχει τις πληροφορίες που ζητούνται από το Δημόσιο
τότε διακόπτεται η επιδότηση.

Ειδικά για τα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή έχουν καταγγελθεί, τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για ένα δάνειο που κρίνεται επιλέξιμο πριν ξεκινήσει η επιδότηση από το Δημόσιο είναι:

ο αιτών θα πρέπει πρώτα να έρθει σε συμφωνία με την τράπεζα ή άλλον χρηματοδοτικό φορέα προκειμένου να ρυθμιστεί το δάνειο

η τράπεζα καλεί τον οφειλέτη για να συμφωνήσουν σε μια κοινά αποδεκτή αναδιάρθρωση του δανείου.

ο οφειλέτης θα πρέπει να προσκομίσει τα έγγραφα που θα ζητηθούν εντός 15 ημερών. Μετά την κοινοποίηση της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του δανείου, ο οφειλέτης έχει περιθώριο 15 ημέρες από την πρόταση για την αποδεχθεί ή όχι.

αν υπάρξει συμφωνία τότε η τράπεζα αποστέλλει σχετική ενημέρωση στην πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με το ποσό της μηνιαίας δόσης προκειμένου να ξεκινήσει να καταβάλλεται η συνεισφορά του Δημοσίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.