Στους δύο νέους κύκλους, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο σχεδιάζεται η καταβολή 900 εκατ. ευρώ και 700 εκατ. ευρώ αντίστοιχα με το ήμισυ των ενισχύσεων να έχει χαρακτήρα μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενώ η βεντάλια των δικαιούχων ανοίγει καλύπτοντας επιχειρήσεις με ή χωρίς εργαζόμενους, με ή χωρίς ταμειακή μηχανή ακόμα και νέες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί εντός του 2020 και οι οποίες μέχρι σήμερα εξαιρούνταν, καθώς δεν υπήρχαν συγκριτικά στοιχεία τα οποία να πιστοποιούν την πτώση του τζίρου τους.

Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων για να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες που δημιουργεί το νέο πακέτο περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ποια είναι τα ελάχιστα ποσά που θα καταβληθούν από το ΥΠΟΙΚ.

Από 1.000 έως και 2.000 ευρώ το ελάχιστο, θα λάβουν το Νοέμβριο ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους στο πλαίσιο της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 και θα κληθούν να επιστρέψουν σε ορίζοντα πενταετίας τα μισά.

Το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε λίφτινγκ του μοντέλου επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω του οποίου έχουν καταβληθεί έως σήμερα περισσότερα από 3 δισ. ευρώ ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη των συνολικών ενισχύσεων έως το τέλος του έτους στα 5 δισ. ευρώ.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Πιστώθηκε η προκαταβολή Ιανού, 100 ευρώ για βαμβάκι, 110 ευρώ το καλαμπόκι

Καταβάλλονται αύριο 30 Οκτωβρίου 2020, οι προκαταβολές των αποζημιώσεων στις καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ. Οι δικαιούχοι αγρότες είναι 6.743 και οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι είναι 169.

Η πληρωμή προκαταβολών ύψους 24,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη φυτική καλλιέργεια ως εξής ανά στρέμμα: 100 ευρώ για το βαμβάκι, 110 για τον αραβόσιτο, 30 ευρώ για τη μηδική ενώ για την αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου καταβάλλονται 1.400.000€.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.