Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δίνει διευκρινίσεις για το πώς θα εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις ευρωεκλογές.

Συνέντευξη Τύπου για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις επόμενες ευρωεκλογές δίνουν αυτήν την ώρα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο αναπληρωτής υπουργός Θοδωρής Λιβάνιος.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα δώσει διευκρινίσεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις», μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ανταποκρινόμαστε στους προβληματισμούς που είχαν διατυπωθεί, αλλάζει τελείως το τοπίο όσον αφορά στην ψήφο των αποδήμων και στην ψήφο στην Ελλάδα. Μιλάμε για κατηγορίες όπως ΑμεΑ, ασθενείς, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, που έχουν το δικαίωμα ψήφου, και εφόσον μπορούν, μπορούν να το ασκήσουν. Η επιστολική ψήφος βαθαίνει τη δημοκρατία», τόνισε η Νίκη Κεραμέως, υπενθυμίζοντας τα μεγάλα ποσοστά αποχής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.