Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφαί.

Αφού ευχηθώ στο Πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και σε σας να έχετε πάντοτε την ευλογία του Τριαδικού Θεού ημών στην ζωή σας και στην Διακονία σας, ώστε να φέρετε ευκλεείς και πολλούς αναγκαίους δια την σωτηρία μας καρπούς,

Δια του παρόντος σας πληροφορώ, ότι εδημοσιεύθη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το από 23-9-2022 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 904) 30-9-2022) της αποδοχής της παραιτήσεώς μου, λόγω γήρατος, εκ της θέσεως του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας και πλέον από σήμερα είμαι πρώην Μητροπολίτης Ηλείας και η Μητρόπολίς μας είναι εν χηρεία.

2.Επίσης σας γνωρίζω, ότι με την υπ’αριθμ. Πρωτ. 4627/30-9-2022 απόφασιν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, Συνοδική εντολή και Εξουσιοδοτήσει, ωρίσθη η ταπεινότης μου Τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας μέχρι Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου.

Αυτό σημαίνει, ότι μέχρι της εκλογής του νέου Μητροπολίτου μας :

α .Η ταπεινότης μου συνεχίζει να είμαι ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, ως Τοποτηρητής.

β .Οι Ιερείς και οι Διάκονοι κατά την τέλεσι της θείας Λειτουργίας και πάσης άλλης Ακολουθίας μέχρι την εκλογή του νέου Μητροπολίτου μας θα συνεχίζουν να μνημονεύουν του ιδικού μου ονόματος.

γ . Το ίδιο και η φήμη, όπου θα λειτουργώ αυτές τις ημέρες, θα συνεχίζεται η αυτή, ως μέχρι σήμερα.Και

δ . Όσοι εξ υμών θα θέλετε εγγράφως να επικοινωνήτε μαζί μου μέχρι της ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου μας, θα απευθύνεσθε:

Σεβασμιώτατον

πρώην Μητροπολίτην Ηλείας Γερμανόν,

Τοποτηρητήν της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

Γραφεία Ι. Μητροπόλεως Ηλείας

28ης Οκτωβρίου 52

271 31 ΠΥΡΓΟΣ

3.Τέλος σας πληροφορώ, ότι, πρώτα ο Θεός, η εκλογή του νέου Μητροπολίτου μας θα πραγματοποιηθή την Παρασκευή το πρωΐ 7-10-2022 από την σεπτήν Ιεραρχίαν της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με πατρικές ευχές

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ

† Ο πρώην Μητροπολίτης Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.