ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Μια που σήμερα εορτάζεται, μεταξύ των άλλων Αγίων και κάτω από τη Χάρη και το Πνεύμα του Πάσχα του Καλοκαιριού , που είναι η Κοίμησις και εις Ουρανούς Μετάστασις της Παναγίας μας και εορτάζει μεταξύ όλων των Αγίων, των σήμερα εορταζομένων και ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο Σπηλαιώτης, ο Αγιορείτης, αυτός που ανακαίνισε το πνεύμα του μοναχισμού στο Άγιον Όρος, αυτός που ήταν μύστης της Νοεράς Προσευχής, αυτός που τα πνευματικά του παιδιά επάνδρωσαν Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους και καθοδήγησαν πνευματικά, με σωστό τρόπο…
επ’ ευκαιρία αυτής της εορτής, αυτού του συγχρόνου Αγίου, επιτρέψτε μου να διαβάσω μια επιστολή της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους,του Άθω, που απηύθυνε προς την ταπεινότητά μας και στη Μονή, επί τη θαυμαστή διασώσει της Αγίας Μονής απ’ το παμφάγο πυρ.

Ας διδαχθούμε τί μας λένε οι σεπτοί Άγιοι Πατέρες του Αγίου Όρους:
《Την υμετέραν αγαπητήν Πανοσιολογιότητα , Άγιε Καθηγούμενε, φιλαδέλφως εν Κυρίω , προσαγορεύομεν.
Η χρονική φορά , Άγιε Καθηγούμενε, πολλάκις ανατρέπει τα στερεότυπα του βίου μας, κατά πρόνοια ή παραχώρηση του Αγίου Θεού και παρουσιάζει αιφνιδίως γεγονότα δυσάρεστα.
Ούτω πως συνέβη και με την πρόσφατον καταστρεπτικήν πυρκαγιάν την εκδηλωθείσαν εν τη περιοχή της καθ’ υμάς Ιεράς Μονής , δοκιμασθείσης εκ της πληγής του παμφάγου πυρός.
Όμως ο Κύριος , ταις πρεσβείαις των Οσίων Πατέρων, Δαυίδ του Γέροντος και Ιακώβου του Νέου, διεφύλαξεν αυτήν αβλαβή και ως εκ θαύματος διέσωσεν αυτήν.
Πιστεύομεν ότι ούτως, ο Θεός ημών, όστις εν τω ανεξιχνιάστω σχεδίω της Φιλοτέκνου Αγάπης Αυτού γνωρίζει να εξάγει και εκ των ακανθών ρόδα, και εν τη παρούση οδυνηρά δοκιμασία εκ της τέφρας του πυρός αγαθόν τι προγραμματίζει δια το Ιερόν υμών Κοινόβιον.
Ως μέλη του Αυτού Κοινού Σώματος του Χριστού Άγιε Καθηγούμενε, συλλυπούμεθα εκ καρδίας ημίν και τη, υφ’ υμάς , Οσιακή Αδελφότητι , διά τας επισυμβάσας καταστροφάς πέριξ της Ιεράς Μονής και διαπύρως ευχόμεθα πάντοτε την Ευλογίαν του Κυρίου και την Σκέπην της Κυρίας Θεοτόκου , ώστε η Ιερά υμών Μονή να συνεχίσει εις ολοέν και ευνοικοτέρας συνθήκας απρόσκοπτον την Πνευματικήν Πορείαν αυτής εις κοινήν χαράν των μακαρίων και αοιδήμων Πατέρων αυτής και Δόξαν του Τριαδικού Θεού ημών.
Επι δε τούτοις , κατασπαζόμενοι την υμετέραν Πανοσιολογιότητα, διατελούμε μετά πολλής της, εν Κυρίω, φιλαδελφείας άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.》
Ευχαριστούμε τους Αγίους Πατέρας για τα στηρικτικά τους λόγια και όλους τους αδελφούς που βοηθούν και ηθικώς και παντοιοτρόπως και ευχόμεθα η Χάρις, η ζωντανή των ζωντανών Αγίων, Δαυίδ και Ιακώβου και η ευχή του Αγίου διαδόχου των, του μακαριστού αγίου Γέροντος Κυρίλλου , να σκεπάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους που σπεύδουν είτε με τα λόγια, είτε με τα γραπτά, είτε με τις πράξεις να συνδράμουν όχι μόνον εμάς , αλλά όλη την περιοχή.
Και είναι συγκινητικό, βλέπομε αυτές τις ημέρες, την αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας προς τους πυροπλήκτους αδελφούς όλης της περιοχής.
Εμάς μας χρειάζεται αυτό που ο Άγιος Επίσκοπός μας τόνισε σε χθεσινή του Εγκύκλιο ,
Η ΕΝΟΤΗΣ,
Η ΑΓΑΠΗ…
γιατί ο διάβολος σε τέτοιες περιπτώσεις εκμεταλεύεται και σπείρει τη διχόνοια, τη γκρίνια.
“Διαίρει και βασίλευε”,
είναι η τακτική του έξω από δω.
Εμείς ενωμένοι, κάτω από τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος, να βαδίζομε την πορεία μας εδώ στη Γη με σκοπό την Άνω Ιερουσαλήμ.
” Ου γαρ έχομεν μένουσαν πόλιν ,
αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν”
Και είθε να μας αξιώσει ο Θεός, μέσα από τις πτώσεις μας, μέσα από τις ταλαιπωρίες μας, μέσα από το καθετί το ανθρώπινο, να ανιστάμεθα, να μετανοούμε, και να συνεχίζομε την πορεία μας προς την Ουράνια Πατρίδα μας, την οποίαν ευχόμεθα, της οποίας ευχόμεθα να αξιωθούμε όλοι μας. Αμήν!》
ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ι.Μ.ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ
Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, 16/8/2021

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)
  1. Νικόλαος Τζαβάρας 2 χρόνια πριν

    Ρε το μυαλό σας και 1 £ και του Μπογιατζή ο κόπανος, πηγαίντε να δουλέψετε ρε άγιοι πατέρες και κουραφέξαλα. Η ορθοδοξία σας είναι η αιτία που η Ελλάδα είναι βαθιά καθυστερημένη!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.