Τα συγχαρητήριά της μέσω επιστολής στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, εξέφρασε η Δήμαρχος Αμφίκλειας και Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή για τις προσπάθειες που κατέβαλε οι οποίες οδήγησαν στην αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη. “Οι κουρασμένες μας ψυχές πλημμύρισαν με φως, αγαλλίαση και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη ένας Άγιος θα μας προστατεύει”, έγραψε μεταξύ άλλων κ. Στιβακτή.

Παρακάτω η επιστολή της Δημάρχου:

Σεβασμιώτατε,

δια της παρούσης επιστολής μου θα ήθελα να σας εκφράσω τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τις καρποφόρες προσπάθειές σας, οι οποίες οδήγησαν στην Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Το χαρμόσυνο άγγελμα, της είδησης της Αναγραφής του Γέροντα Βησσαρίωνα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αποτελεί τόσο ευλογία όσο και μεγίστη τιμή για τον τόπο μας. Οι κουρασμένες μας ψυχές πλημμύρισαν με φως, αγαλλίαση και ελπίδα, γνωρίζοντας ότι ακόμη ένας Άγιος θα μας προστατεύει.

Τα διδάγματα και ο ενάρετος βίος του θα αποτελούν δικαίως λαμπρό παράδειγμα και φάρο καθοδήγησης για την άντληση υπομονής, δύναμης και πίστης.

Η Φθιώτιδα ελαμπρύνθη! Είθε η Χάρις του Οσίου να μας δίνει υγεία και να μας ακολουθεί και εσάς, προσωπικά, να σας ενισχύει πάντοτε στον καθημερινό και αδιάλειπτο πνευματικό σας αγώνα. Μακάρι κάθε βήμα της ζωής και του έργου σας να είναι εξίσου ευλογημένο και καλλίκαρπο.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,

Η Δήμαρχος

Αμφίκλειας – Ελάτειας

Αθανασία Πλ. Στιβακτή

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.