Από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στην Κάλυμνο, θα ανοίξει τις θύρες του, υπό Ιερέως που θα λάβει εντολή από την Ιερά Μητρόπολη. Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη είχε προχωρήσει στο κλείσιμο του Ναού, ενώ είχε τεθεί σε δίμηνη αργία ο εφημέριος.

«Αγαπητοί μου Χριστιανοί της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου,
Η Ιερά Μητρόπολις ζητά την επιείκιάν σας δια το κλείσιμο του Ναού, όμως κατά τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους Νόμους της Πολιτείας, ο εκάστοτε Ιερός Ναός είναι τόπος συγκεντρώσεως των πιστών και επομένως, ως εκ τούτου, ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου θα ανοίξει τις θύρες του, προκειμένου οι πιστοί της Ενορίας να εύρουν την πνευματικήν θαλπωρήν και να επικοινωνήσουν προς τον Κύριον και Θεάνθρωπον Ιησούν Χριστόν.

Βεβαίως, οι καταστάσεις οδήγησαν την Ιερά Μητρόπολιν, λόγω της αργίας του Ιερέως και εφημερίου του Νομού π. Μιχαήλ Κουκουβά, να παραμείνη κλειστός ο Ναός επί μερικές ημέρες.
Φέρομεν εις γνώσιν της Ενορίας ότι ο Ναός θα ανοίξη προς λατρείαν πάντων ημών, υπό Ιερέως ο οποίος θα λάβη εντολήν από την Ιερά Μητρόπολιν.

Ο Ναός θα λειτουργήση βάσει των υφισταμένων Νόμων και υποδείξεων των αρμοδίων υγιειονομικών Αρχών περί προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω του κορωνοϊού και δεδομένου ότι η Κάλυμνος ευρίσκεται υπό αυστηράν επιτήρησιν, ο Ιερός Ναός θα λειτουργή μόνον υπό του Ιερέως, του οριζομένου υπό της Ιεράς Μητροπόλεως, και του ιεροψάλτου ο οποίος θα ακολουθή τον Ιερέαν.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 επιδόθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού. εξώδικη πρόσκληση με την οποία το ζητούσε να παραδώσει τα κλειδιά.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εξώδικης πρόσκλησης:
«Σας καλούμε όπως με την κοινοποίηση της παρούσης, παραδώσετε τα κλειδιά του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου, σε συμμόρφωση προς τις υποδείξεις και συστάσεις μας, στον διενεργούντα την επίδοση δικαστικό επιμελητή.

Άλλως θα προβούμε στις νόμιμες διαδικασίες για την πρόσβασή μας στον Ιερό Ναό, σύμφωνα με την υπό των Ιερών Κανόνων, των Εκκλησιαστικών διατάξεων και των νόμων εν γένει της Πολιτείας προβλεπόμενη εξουσίαν μας.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα μας, προς εκείνον που απευθύνεται προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες αναγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Χθες το πρωί 20 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό για να διαμαρτυρηθούν. Επενέβη η αστυνομία, δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια και 2 άτομα προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων, ενώ επιβλήθηκαν και πρόστιμα σε άτομα που δεν φορούσαν μάσκα.
Να σημειώσουμε ότι μέχρι αυτή την ώρα που αναρτήθηκε το δημοσίευμα τα κλειδιά του Ιερού Ναού δεν είχαν παραδοθεί στη Μητρόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.