ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΕΠΕΣΕ ΣΠΑΡΤΗ: Οι δύο επισμηναγοί εκτελούσαν άσκηση επαναδιάθεσης όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά αυτή η διαδικασία όταν κατέπεσε το αεροσκάφος. Ο συγκυβερνήτης κατάφερε και έκανε χρήση του καθίσματος εκτίναξης και εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης ζωντανός. Στις 10.50 εντοπίστηκε και η σορός του επισμηναγού (Ι) Νικόλαου Βασιλείου από τα σωστικά συνεργεία. Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας η οποία επιβεβαίωνε τον θάνατο του επισμηναγού. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία επίσημα ή ανεπίσημα που να εξηγούν την πτώση του αεροσκάφους Τ-2 Buckeye.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ έχει ως εξής:

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08.50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο τύπος αυτός του εκπαιδευτικού βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για αεροσκάφη υπέργηρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Πρόσφατα η Πολεμική Αεροπορία προέβη σε παραγγελία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών από την Ιταλία.

Σε αυτά τα αεροσκάφη τύπου Τ-2 εκπαιδεύονται οι Ίκαροι και μετέπειτα μάχιμοι πιλότοι.

Είναι η δεύτερη αεροπορική τραγωδία που πλήττει την Πολεμική Αεροπορία σε διάστημα ολίγων μηνών. Είχε προηγηθεί η υπό δραματικές συνθήκες πτώση του Mirage-2000 λίγο πριν τον αεροδιάδρομο του πολεμικού αεροδρομίου της Σκύρου. Κατά το τραγικό εκείνο συμβάν βρήκε το θάνατο ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Το Mirage-2000 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

To μοιραίο αεροσκάφος συνετρίβη μεταξύ Τρίπολης και Σπάρτης, στην περιοχή Κολλίνες
Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου: Πένθος για τον κυβερνήτη του αεροπλάνου που έπεσε

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.