Η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας με πολλή χαρά αναγγέλει, ότι, σήμερα, Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στην εκλογή του Πρωτοσυγκέλλου της, Αρχιμανδρίτου π. Αλεξίου Ψωΐνου, σε Τιτουλάριο Επίσκοπο Σταυροπηγίου.

Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος – κατά κόσμον Σταμάτιος- Ψωΐνος εγεννήθη στην Αρεόπολη Λακωνίας το έτος 1963.

Το 1984 απεφοίτησε από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και το 1992 έλαβε το Πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη Μοναχός, λαβών το μοναχικό όνομα Αλέξιος, και εχειροτονήθη Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Χρυσοστόμου το έτος 1986.

Το 1988 προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, όπου εχειροτονήθη Πρεσβύτερος το 1992 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κυρό Αγαθάγγελο, ο οποίος του απένειμε αυθημερόν και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Διηκόνησε ως εφημέριος διαδοχικώς στους Ιερούς Ναούς Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας, Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, Αγίου Γεωργίου Βουλιαγμένης και τέλος στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας, όπου κατέβαλε πολλές προσπάθειες, προκειμένου να ανακαινισθή εκ βάθρων και να εξωραισθή ο εμβληματικός αυτός Ναός.

Όταν συνεστήθη η Ιερά Μητρόπολις Γλυφάδας το έτος 2002, διωρίσθη Πρωτοσύγκελλος υπό του Τοποτηρητού, μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και σήμερα, διακονώντας ευόρκως και ευσυνειδήτως, τόσο τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο, όσο και τον νυν
Μητροπολίτη κύριο Αντώνιο.

Το 1997, κατόπιν Ιεροσυνοδικής Αποφάσεως, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μάρτιο του 2006 διωρίσθη Διευθυντής Υπηρεσιών του ιδίου ιεραποστολικού Οργανισμού της Εκκλησίας.

Καθ’ όλη την ιερατική του πορεία ανέπτυξε σημαντική και καρποφόρο δραστηριότητα στους τομείς της Πνευματικής Διακονίας (θείο κήρυγμα, κατήχηση, ποιμαντική της νεότητος, ιερά εξομολόγηση, ποιμαντική κατά των αιρέσεων) και της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κύριος Αντώνιος, ευφραινόμενος και αγαλλόμενος για την επαξία προαγωγή, στην τάξη των Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, του μέχρι τώρα Πρωτοσυγκέλλου του και εψηφισμένου πλέον Επισκόπου Σταυροπηγίου κυρίου Αλεξίου, εύχεται εγκαρδίως, όπως και από της νέας αυτής υψηλής θέσεως, του Βοηθού Επισκόπου παρά τω Αρχιεπισκόπω Αθηνών, διακονήση την Εκκλησία ενζήλως, επιτυχώς και θεαρέστως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.