Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας το βράδυ της παραμονής της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας όπου φυλάσσεται Ιερό Απότμημα Λειψάνου της Αγίας στη Σόφια της Βουλγαρίας για να τιμήσουν την Αγία που μαρτύρησε για τον Χριστό το 306 μ. Χ.

Με την ευλογία του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ, βοηθός Επίσκοπος του Πατριάρχου Βουλγαρίας, κ. Πολύκαρπος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας η οποία μεταδόθηκε και από ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας για την συμμετοχή περισσοτέρων πιστών. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ευχαρίστησε τους ψάλτες και τους ιερείς που παρευρέθηκαν εκ μέρους του Πατριάρχη και απηύθυνε στους πιστούς λόγο σημειώνοντας ότι «Το Μαρτύριο της Αγίας Βαρβάρας αλλά και του Ιωάννη του Δαμασκηνού που συνεορτάζουμε σήμερα μας υπενθυμίζει τα οφέλη μας ενώπιον του Θεού.

Προσεύχομαι οι Άγιοι να μας εδραιώσουν την ταπεινότητα που ο καθένας από εμάς χρειάζεται και με πνευματικό θάρρος να ομολογήσουμε και να κρατήσουμε πιστά την Ορθόδοξη πίστη έτσι ώστε με την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα να μπορέσουμε να είμαστε παραδείγματα για όλους γύρω μας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.