Κορυφώθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Στυλιανού στη φερώνυμη ελληνορθόδοξη ενορία στο προάστιο Gymea του Σύδνεϋ την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελόης, κ. Αιμιλιανός, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, π. Κωνσταντίνο Βαρυπάτη, και από άλλους ιερείς της πόλεως του Σύδνεϋ.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος κ. Αιμιλιανός αναφέρθηκε αρχικά στον προστάτη Άγιο της Ενορίας, ο οποίος θεωρείται και προστάτης των μικρών παιδιών. Χαρακτηρίζοντας μεγάλη ευλογία το ότι η εκκλησία ήταν γεμάτη με παιδιά, υπενθύμισε στους πιστούς ότι ο Άγιος Στυλιανός κάνει πολλά θαύματα και επισήμανε ότι έχει κάνει θαύματα και στη συγκεκριμένη Ενορία, εισακούοντας τις προσευχές ζευγαριών που επιθυμούσαν να γίνουν γονείς.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος Μελόης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, από το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, που αναφέρεται στη συνάντηση του Χριστού με έναν νεαρό πλούσιο άρχοντα, ο οποίος του έθεσε το ερώτημα «Τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;». Ερμηνεύοντας την απάντηση του Ιησού, ο Θεοφιλέστατος εξήγησε στο εκκλησίασμα ότι τα υλικά αγαθά, που αξιωνόμαστε να αποκτήσουμε στη ζωή μας, πρέπει να τα μοιραζόμαστε και να μην αποτελούν κέντρο της υπάρξεώς μας. Αντίθετα, μέριμνα και σκοπός του ανθρώπου πρέπει να είναι η αφοσίωσή του στον Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.