ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΕΛΟΗΣ: Μια παραίτηση που έγινε «συγγνώμη». Προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού με τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, αφού συμπεριφέρεται σαν “ξένο σώμα” στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Ο κ. Αιμιλιανός το περασμένο έτος έστειλε επιστολή παραίτησης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο (συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου 2023). Στην επιστολή ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, μεταξύ των οποίων ήταν και η αίσθηση που είχε πως ήταν “ανεπιθύμητος”.

Ο Επίσκοπος Μελόης στην επιστολή του ουσιαστικά αναλαμβάνει έναν “συνδικαλιστικό” ρόλο, κάνοντας λόγο για την ύπαρξη προβλημάτων στην εσωτερική λειτουργία της Αρχιεπισκοπής, τα οποία έχουν επισημάνει μάλιστα -όπως λέει ο ίδιος- και οι υπόλοιποι Επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το orthodoxtimes.gr, την άποψη αυτή του Επισκόπου Μελόης όχι μόνο δεν συμμερίζονται οι συν-Επίσκοποι του στην Αυστραλία, αλλά έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους απορρίπτοντας τα όσα υποστήριζε.

Ο κ. Αιμιλιανός έστειλε και δεύτερη επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο τρεις ημέρες μετά την επιστολή παραίτησης, με την οποία ουσιαστικά ζητούσε συγνώμη για τα όσα αρχικώς ανέφερε.

Ο κ. Μακάριος δεν ήθελε να δώσει συνέχεια στο συμβάν και έδωσε τη δυνατότητα στον Επίσκοπο Μελόης να συνεχίσει κανονικά τη διακονία του.

Ωστόσο ο κ. Αιμιλιανός πιθανότατα απογοητευμένος μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια “συσπείρωσης” των υπολοίπων Επισκόπων εναντίον του κ. Μακαρίου, στράφηκε προς την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ζητώντας να ενταχθεί εκεί και να κάνει μία νέα αρχή. Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας –σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxtimes.gr- εμφανίζεται διατεθειμένος να του παραχωρήσει το κανονικό απολυτήριο.

Μέχρι σήμερα δεν έχει πάντως προκύψει κάποια μετάθεση, αφήνοντας έτσι ασαφές και το καθεστώς υπό το οποίο βρίσκεται ο Επίσκοπος Μελόης.

Διαβάστε όλα τα εκκλησιαστικά νέα από την Εκκλησία Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.