Βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον τίτλο του Κωνσταντίνης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Κοσμάς Θασίτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος υπηρέτησε επί σειρά ετών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πριν αναχωρήσει για την ιεραποστολή της Αφρικής.

Με ανάρτησή του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιερά Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπένος έγραψε:

Με πολλή συγκίνηση και άφατη χαρά πληροφορηθήκαμε την εκλογή του π. Κοσμά σε βοηθό επίσκοπο με τον τίτλο Κωνσταντιανής.

Η εκλογή του π. Κοσμά ήταν κατά πάντα άξια και η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας με την χειρονομία της αυτή γνωρίζει να διακρίνει και να τιμά τα άξια μέλη της, που την υπηρετούν με αυταπάρνηση, αφοσίωση και υποδειγματικό ζήλο. Ένας τέτοιος άξιος, ιεροπρεπής και ζηλωτής κληρικός είναι και ο νυν εψηφισθείς επίσκοπος.

Ο π. Κοσμάς τυγχάνει κατά πάντα άξιος εργάτης της Εκκλησίας, υπηρετώντας επί έτη πολλά την Ιερά Μητρόπολη μας και εν συνεχεία στο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, προσφέροντας τις παντοειδείς υπηρεσίες του στο γεώργιον της Εκκλησίας. Διακρινόμενος για το ανεπίληπτο ήθος του, την καθαρότητα της ζωής του είμαι βέβαιος ότι θ’ αναδειχθεί άξιος της αγάπης και της εμπιστοσύνης του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου!

Αφού υπηρετήσαμε επί σειρά ετών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως έχω ιδιαίτερο λόγο να χαίρομαι για την επάξια ανάδειξη και εκλογή του ως επισκόπου. Αυτό τιμά την Ιερά Μητρόπολη μας, η οποία στην εκκλησιαστική της ιστορία θα καταγράψει ένα ακόμη επίλεκτο ιερατικό της μέλος που θα συνεχίσει να υπηρετεί την Εκκλησία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας!

Εύχομαι στον αγαπητό εψηφισθέντα επίσκοπο υγεία, μακροημέρευση, καλή επισκοπική διακονία και να τον συνοδεύουν πάντα οι ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλησίον του οποίου γαλουχήθηκε επί σειρά ετών.

Κατά πάντα Άξιος!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.