Ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος επισκέφθηκε την εορτάζουσα περιφερειακή ενορία-κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Shepparton, την Κυριακή του Θωμά.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος υπό του προϊσταμένου του Ναού, π. Πλάτωνος Ντερλή, και του π. Κωνσταντίνου Αποστολλέλη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αποστόλου Θωμά, σημειώνοντας πως, ενώ ο λαός ονομάζει τον Απόστολο άπιστο, οι Άγιοι Πατέρες τον ονομάζουν πιστό.

Ο Θεοφιλέστατος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Ιησούς προειδοποίησε τους μαθητές πολλές φορές ότι «ψευδομεσσίες και ψευδοπροφήτες» θα εμφανιστούν και θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν ακόμα και τους εκλεκτούς (Κατά Ματθαίον 24:23-27). Ο Θωμάς ίσως να θυμήθηκε τα λόγια του Χριστού, επισήμανε ο Επίσκοπος Κερασούντος, και ήθελε να μείνει πιστός σε αυτά.

Η καλύτερη προστασία απέναντι στο ψεύδος και τους ψευδοδιδασκάλους, συνέχισε, είναι να ξέρεις την αλήθεια. Για να διακρίνεις κάτι πλαστό, πρέπει να μελετήσεις το γνήσιο. Αυτό έκανε ο Θωμάς.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ευχαρίστησε τον π. Πλάτωνα, ο οποίος υπηρετεί όλες τις ενορίες της περιφερειακής Βικτώριας, ιδιαίτερα τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Η Ενορία-Κοινότητα διοργάνωσε γεύμα, στο οποίο παρακάθησε όλο το εκκλησίασμα μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.