Ο Επίσκοπος Καναδά π. Ιωάννης Κασιάν τέλεσε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή στη Ρουμανική ενορία στην Αλμπέρτα. «Η εκκλησία μας υπενθυμίζει πάντα ότι προσφέρει το ευρύτερο και πιο αυθεντικό όραμα του κόσμου και του ανθρώπου, γιατί μιλά για την κοινωνία του κόσμου ορατού και αόρατου με τον Θεό», τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο ιεράρχης.

Στην ομιλία του, ο Επίσκοπος Καναδά εξήγησε το κείμενο του Ευαγγελίου της Κυριακής για τη θεραπεία του αδύνατου άνδρα από το λουτρό Vitezda.

Σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Σωτήρας έκανε αυτό το θαύμα το Σάββατο, με το οποίο, εξηγεί ο ιεράρχης, ο Σωτήρας μας δείχνει ότι «το Σάββατο δεν είναι ημέρα απόλυτης στασιμότητας, αλλά ημέρα κατά την οποία εργάζεσαι για τη σωτηρία της ψυχής. »

«Το να πηγαίνεις στην εκκλησία, να κάνεις ελεημοσύνη, να κάνεις κάτι για τη σωτηρία δεν είναι έργο, απαγορευμένο έργο ενώπιον του Θεού. Αυτό που απαγορεύεται είναι η εργασία χωρίς πνευματική χρήση, καθαρά κοσμική, που γίνεται μόνο με γνώμονα το εγωιστικό, προσωπικό και πνευματικό όφελος», πρόσθεσε ο ιεράρχης.

«Η εκκλησία δείχνει ότι μπορούμε να αποκτήσουμε πλήρη ανθρωπιά παραμένοντας σε κοινωνία με τον Θεό, και ο κόσμος είναι ο πιο αυθεντικός όταν αντανακλά το σχέδιο και τη σκέψη Του».

«Αν μιλάμε συχνά στην Εκκλησία για θεραπεία, τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε τη σωματική θεραπεία. Αυτό όμως είναι ελλιπές. Για να είναι πραγματικά θεραπευτική η ανθρώπινη θεραπεία, χρειάζεται να είναι πλήρης, σωματική και πνευματική», εξήγησε ο Παναγιώτατος π. Ιωάννης Κασιάν.

«Η θεραπεία πάντα στην Εκκλησία αφορά τον άνθρωπο συνολικά. Για να υποφέρει λιγότερο ή καθόλου στο σώμα χρειάζεται να ζει υγιής, στην πνευματική ζωή με το μυαλό και την ψυχή», πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος στο τέλος.

Στο τέλος της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος π. Ιωάννης Κασιάν ευλόγησε τη σταύρωση που έγινε στη μνήμη των πρώτων Ρουμάνων που ήρθαν στον Καναδά από την Μπουκοβίνα.

Επίσης την Κυριακή, ο ιεράρχης επισκέφτηκε το Ρουμανικό Μουσείο στο Μπόιαν, όπου μπορείτε να θαυμάσετε μια χωμάτινη καλύβα που χτίστηκε από τους πρώτους Ρουμάνους που ήρθαν στην Αλμπέρτα, καθώς και ένα σπίτι αγροτών και άλλα ιστορικά αντικείμενα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.