Η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις τελευταίες επιθέσεις σε θρησκευτικά κτίρια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια, στον δήμο Ζούμπιν Πότοκ.

Την 1η Φεβρουαρίου 2022, στο χωριό Zupče, στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, η αστυνομία συνέλαβε έναν φερόμενο δράστη, Αλβανικής καταγωγής, από το χωριό Košutovo, ο οποίος είναι βασικός ύποπτος για μια σειρά από διαρρήξεις και λεηλασίες σερβικών ορθόδοξων εκκλησιών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια.

Μόνο μέσα σε ένα μήνα, διέρρηξαν δυο φορές την εκκλησία του Αγίων Πατέρων στο Zupče, μία στις 26 Δεκεμβρίου 2021, καθώς και μία στις 18 Ιανουαρίου 2022, όταν έσπασε ένα παράθυρο στην εκκλησία και αφαιρέθηκε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Την εκκλησία της Αναλήψεως του Κυρίου στη Jagnjenica επίσης την διέρρηξαν δύο φορές, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στην εκκλησία Ιωάννης ο Βαπτιστής στο Donji Varag, στις 30 Ιανουαρίου 2022, δράστης βεβήλωσε τις ορθόδοξες εικόνες και πήρε τα χρήματα που βρήκε εκεί.

Οι επιθέσεις σε σερβικές ορθόδοξες εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι συνεχείς και έχουν γίνει ιδιαίτερα συχνές τους τελευταίους μήνες.

Ως επί το πλείστον, αυτές οι επιθέσεις σε εκκλησίες έχουν εθνικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, επειδή στρέφονται ειδικά κατά της σερβικής κοινότητας. Αυτή η σειρά διαρρήξεων και επιθέσεων έχει προκαλέσει αναταραχή στον τοπικό σερβικό πληθυσμό, ο οποίος αναζητά ισχυρότερη προστασία από τις αρχές επιβολής του νόμου.

ope,gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.