Μια σειρά από επισκέψεις είχε σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος.

Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τους Επιτρόπους της Κοινότητας του Κάτω Πκέα της περιοχής Πτολεμαΐδος /Άκκρης του Βορείου Ισραήλ, την ομάδα του Ελληνικού Ναυτικού υπό τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ -Αβίβ Γεώργιο Πέτρου, καθώς και προσκυνητές.
Παρακάτω το δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

1- Την πρωΐαν του Σαββάτου, 17ης Μαρτίου /1ης Απριλίου 2023, οι Επίτροποι της Κοινότητος του Κάτω Πκέα της περιοχής Πτολεμαΐδος /Άκκρης του Βορείου Ισραήλ επεσκέφθησαν την Α.Θ.Μ. τον Πατέρα ημών και Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και εζήτησαν την ευλογίαν Αυτού και βοήθειαν διά θέματα του Ιερού Ναού αυτών.

Ευλογών αυτούς ο Μακαριώτατος έδωκεν εις αυτούς βιβλίον του Ευαγγελίου και Πεντηκοσταρίου εις την Αραβικήν διά χρήσιν εις την λατρείαν αυτών και ωραίαν εικόνα της Αναστάσεως και βοήθειαν οικονομικήν διά την κατασκευήν νέων στασιδίων.

2- Ο Μακαριώτατος εδέχθη ωσαύτως και ομάδα του Ελληνικού Ναυτικού υπό τον Στρατιωτικόν Ακόλουθον της Ελληνικής Πρεσβείας εις Τελ -Αβίβ κ. Γεώργιον Πέτρου και ωμίλησεν εις αυτούς περί της Ιεράς Ιστορίας της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, την οποίαν ενσαρκώνει εις τας ημέρας ημών το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

3- Τέλος, εδέχθη τας προσκυνητρίας αδελφάς Φωτεινήν και Άνναν, θυγατέρας του μακαριστού καθηγητού της Πατριαρχικής Σχολής Ωραιοπούλου Βασιλείου, ηυλόγησεν αυτάς και ηυχήθη υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πατρός αυτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.