Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την «Ημέρα του Παιδιού«, αλλά και εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε 3 Δημοτικά Σχολεία της πόλεως Χαλκίδος, κατόπιν προσκλήσεως των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων, καθώς και των οικέιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν από τους μαθητές και διδασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου και συνεχίστηκαν στην σχολική κοινότητα του 26ου Δημοτικού Σχολείου, όπου ήλθε σε επικοινωνία με όλους τους μικρούς μαθητές, στους οποίους μετέφερε με απλό και διδακτικό τρόπο το αληθινά χριστιανικό μήνυμα της γιορτής των Χριστουγέννων, τους μοίρασε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με τους συλλόγους διδασκόντων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους αντιστοιχους Διευθυντές κ. Δημήτριο Δομέτιο και κ. Σπυρίδωνα Βέργο για το έργο τους.

Και στα δύο αυτά Σχολεία, τα οποία ευρίσκονται εντός των ορίων της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, τον Σεβασμιώτατο, πλην των δικαόνων του, συνόδευσε και ο οικείος Εφημέριος Οικον. Ιωάννης Γκρινιάρης.

Τελευταίος σταθμός στην ποιμαντική αυτή διακονία, ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε μαζί με τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της πάντοτε φιλόξενης Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αλεξίας – Ευγενίας Γιαμαρέλου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της παιδικής ηλικίας και τα πολύτιμα χαρίσματά της, όπως είναι η αθωότητα, ο αυθορμητισμός, η άμεση συγχώρεση των άλλων, η αγνότητα, η απροσποίητη χαρά και τόσα άλλα. Τόνισε στα παιδιά τη μεγάλη αξία που τους έδωσε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος όταν κάλεσε όλους τους ανθρώπους να τα μιμηθούν ως πρότυπα, αλλά και όταν επέλεξε, αντί για οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να έρθει στους ανθρώπους σαν ένα παιδί και μάλιστα σαν ένα αδύναμο βρέφος, προβάλλοντας αυτήν ακριβώς την αδυναμία σαν ορόσημο μιας μεγάλης αγάπης, της αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα με τους εκπαιδευτικούς και με όλα τα παιδιά, τα οποία τον περίμεναν και χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του και τα λόγια του, και τους πρόσφερε εικόνες και γλυκά κεράσματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διαρκής είναι η συμπαράσταση και η προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τα Σχολεία και ευρύτερα τις εκπαιδευτικές Κοινότητες, αφού τόσο σε κεντρικό επίπεδο ο Μητροπολίτης, όπως και οι Ιερείς των Ενοριών συνεργάζονται αρμονικά με τα Σχολεία και προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.