Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Μαΐου 2021 την Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ, όπου το τελευταίο διάστημα έχει εγκατασταθεί ο αξιόλογος Αγιορείτης μοναχός π. Χερουβείμ, με στόχο να διακονήσει και να ενισχύσει την εκκλησιαστική ζωή στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Ο π. Χερουβείμ τις πρώτες ημέρες της διαβίωσής του, όπως ανέφερε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας, είναι ενθουσιασμένος τόσο από το φυσικό περιβάλλον, που παραπέμπει στην λιτή και θαυματουργή εγκαταβίωση του Οσίου Θωμά, όσο και από τις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, παρ’ ότι δεν υπάρχει μόνιμη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης.

Παράλληλα έκδηλη είναι η χαρά όλων των κατοίκων των Βελανιδίων και της ευρύτερης περιοχής, γεγονός που θα συντελέσει στην αρμονική συνεργασία του π. Χερουβείμ με τους ευλαβείς προσκυνητές.

Η Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ, θεμελιώθηκε την ημέρα της μνήμης του Οσίου, στις 7 Ιουλίου 2000, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κοντά στον τόπο που ασκήτεψε πριν από 10 περίπου αιώνες ο Όσιος στην περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέα, γνωστή και ως «μικρό Άγιον Όρος». Οι εργασίες ανέγερσής της ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του συσταθέντος το 1994, για τον σκοπό αυτό, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Άγιος Θωμάς ο εν Μαλεώ» και συνεχίζονται, με τη συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας και τις προσφορές των πιστών. Η Μονή οικοδομήθηκε ακριβώς πάνω από την τοποθεσία όπου ο Όσιος Θωμάς, μετά από προσευχή, έκανε να αναβλύσει πηγή αγιάσματος που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.