Τελευταία ημέρα της παραμονής του Πάπα Φραγκίσκου στην χώρα μας.

Στο Μαρούσι βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος όπου συναντιέται με νέους στο Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Δείτε live την ομιλία του:

Αν και προτάθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο κατά την παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα να χρησιμοποιήσει πολυτελή και θωρακισμένα αυτοκίνητα από τον στόλο της Αστυνομίας και της υπηρεσίας συνοδείας επισήμων, εκείνος προτίμησε ένα Fiat500αράκι. Λιτός ήταν και ως προς τη διαμονή του. Αρνήθηκε να μείνει σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία, που βρίσκονται είτε στο κέντρο της Αθήνας είτε στην παραλία, επιλέγοντας την αποστολική μόνη της Αγίας Έδρας, στο Ψυχικό.

Το παιδί μεταναστών από την Ιταλία που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουένος Άϊρες έχει κερδίσει το προσωνύμιο «ο Πάπας του λαού» και «των Φτωχών». Γελάει, βγάζει σέλφις, δεν μένει στα πολυτελή παπικά διαμερίσματα, αλλά σε ένα ταπεινό δωμάτιο του Βατικανού. Απέσυρε τον παπικό θρόνο, αντικαθιστώντας τον με μία απλή λευκή καρέκλα. «Δεν θα καλούμε τους πιστούς να έρθουν στην εκκλησία. Εμείς θα πάμε να τους βρούμε έξω από αυτήν», είναι το μόττο του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.