Εθιμοτυπική επίσκεψη εδέχθη από τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Ταμιαθέως κ. Γερμανό, το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη εγκαρδίως το νέο Επίσκοπο κ. Γερμανό, ο οποίος κατάγεται από το χωριό του Δρυμού Λαγκαδά, ευχόμενος του καλλίκαρπο Αρχιερατεία και μακρά υγεία, ώστε με την δύναμη και την ευλογία του Θεού, να διακονεί το μεγάλο και σπουδαίο Ιεραποστολικό Έργο, που επιτελείται εις το Παλαίφατο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας, ενώ ως ενθύμιο της επισκέψεως του αυτής, του εδώρισε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο και δύο Μίτρες του αειμνήστου προκατόχου του και Γέροντος του εψηφισμένου Επισκόπου Ταμιαθέως κ. Γερμανού, μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

Ο Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός κατάγεται Δρυμό Λαγκαδά. Εκάρη Μοναχός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα, την 9η Φεβρουαρίου 1973, και Διάκονος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παύλο την 9η Μαΐου 1977.

Την 8η Απριλίου 1979 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Σπυρίδωνα και διορίστηκε προϊστάμενος του Ιερού Μητροπ. Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, αναλαμβάνοντας και τη θέση του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ από το έτος 1986 διετέλεσε και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Το 2010 ενεγράφη στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, υπο του μακαριστού Μητροπ. Νικοδήμου και υπηρέτησε ως Εφημερεύων Ιεροκήρυξ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, διαμένων στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας ως αδελφός και μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου Αυτής.

Μετεκλήθη τον Οκτώβριο του έτους 2018 εις το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής υπο του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και υπηρέτησε ως προϊστάμενος και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας και ως Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

Προτάσει της Α.Θ.Μ. και ψήφοις κανονικαίς της Ιεράς Συνόδου, εξελέγη την 9ην Οκτωβρίου 2019 Βοηθός Επίσκοπος Ταμιάθεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.