Την επίσκεψη του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Κύπρου, δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης , Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Θεοφιλέστατος, μαζί με τους συνεργάτες του και με ομάδα προσκυνητών από την Κύπρο πραγματοποιούν επίσκεψη σε ιερά προσκυνήματα της Ελλάδος από τις 26 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, 30 Αυγούστου το πρωί, έφθασαν στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όπου επισκέφθηκαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Κήπο των Ηρώων της Εξόδου και την Ιερά Μονή Αγίου Συμεών.

Κατά την επίσκεψή τους στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη , ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη των Κυπρίων αδελφών και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους, ενώ τους μίλησε για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την ιστορία της.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να είναι επιτυχημένο και γεμάτο πνευματικές ωφέλειες το προσκύνημά τους στην Ελλάδα και παράλληλα ζήτησε από τον Επίσκοπο Μεσαορίας να μεταφέρει τον σεβασμό και την αγάπη του στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Επίσης ευχήθηκε την γρήγορη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, ενθυμούμενος τα γεγονότα των αγώνων των παιδιών της ΕΟΚΑ που έζησε πολύ έντονα ως φοιτητής στην Αθήνα, αλλά και της τουρκικής εισβολής του 1974 ως νέος κληρικός και υπεύθυνος της φιλοξενίας κυπρίων αδελφών στο Μεσολόγγι.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Γρηγόριος, παρουσίασε τους συνεργάτες του στον Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά και εξέφρασε τη χαρά και τις ευχαριστίες όλων για την επίσκεψη στο Μεσολόγγι, την πόλη της Ελευθερίας που το χώμα της είναι ποτισμένο με τα αίματα των ηρώων της Εξόδου.
Επίσκεψη του Επισκόπου Μεσαορίας στο Μεσολόγγι

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.