ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Το Επισκοπείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής, 24ης Ιουλίου 2020 και ώρα 10.00 π.μ. ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ.Ανδρέας Κτενάς όπου και συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, με τον οποίο συζήτησαν την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ Μητροπόλεως και Περιφέρειας για την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη (Αγ. Μαύρα, Αγ. Μηνάς, Γηροκομείο) καθώς και τα έργα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο ΕΣΠΑ (Αγ. Σπυρίδων Λευκάδας, Αγ. Γεώργιος Λευκάδας, Παναγία Οδηγήτρια Απόλπαινας, Αγ. Γεώργιος Σκάρων, Αγ. Χαράλαμπος Κατωχωρίου).

Επίσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι οι Προγραμματικές Συμβάσεις για τις 5 εκκλησίες στους οικισμούς Αθάνι, Δράγανο και Κομηλιό αναμένεται να εισαχθούν στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για έγκριση, ενώ η μελέτη για την αποκατάσταση της ιστορικής μονής της Κόκκινης Εκκλησιάς στα Πλατύστομα, πρόκειται να προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα.

Κοινό συμπέρασμα της συνάντησης ήταν οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρονται για τη Λευκάδα από την ανάδειξη των σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων που διαθέτει και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

´´ Ο Σεβασμιώτατος είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης και υπό την καθοδήγησή του η Ιερά Μητρόπολη συμβάλλει έμπρακτα στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά για την ωρίμανση έργων, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης που θα παρουσιαστεί είτε για έργα πολιτισμού και θρησκευτικού τουρισμού, είτε για κοινωνικές δράσεις᾽᾽ ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς.

Λόγω της ημέρας δεν έλειψε από τη συζήτηση και το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, όπου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την θλίψη τους, τονίζοντας αμφότεροι ωστόσο ότι «στις καρδιές μας δεν αλλάζει τίποτα» από την προσπάθεια της Τούρκικης ηγεσίας για αλλοίωση του παγκόσμιου συμβόλου».»

Πηγή: ΠΕ Λευκάδος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.