Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου, η Α. Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τη σύζυγο του Βλασία και άλλους συνοδούς επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου.

Τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του υποδέχθηκε εγκάρδια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου και τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του αρχιεπισκοπικού Γραφείου Αρχιμ. π. Τριφύλλιο Ονησιφόρου.
Ο Πρόεδρος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τους αγώνες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄ καθ’ όλη της διάρκεια της ποιμαντορικής του πορείας, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια ως πηδαλιούχος της Κυπριακής Εκκλησίας.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο διότι με τον λόγο και την παρουσία του κρατά ψηλά τον πήχυ του πατριωτισμού και αποτελεί ένα ισχυρό στήριγμα στον εκάστοτε Πρόεδρο όσο αφορά το εθνικό θέμα. Επίσης, ο Πρόεδρος Παυλόπουλος επισήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος δεν φείδεται χρόνου και κόπου για να προσφέρει όσο μπορεί περισσότερα στον κυπριακό ελληνισμό, και μάλιστα πολλές φορές εις βάρος της υγείας του. Ευχήθηκε, τέλος, ο Πανάγαθος Θεός να ενισχύει τον Μακαριώτατο στο όντως καταλυτικό έργο του στην μαρτυρική νήσο της Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για τα επαινετικά του λόγια, ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη στο ύψιστο εθνικό καθήκον το οποίο επιτελεί ως Πρόεδρος του Ελληνικού Κράτους. Επισήμανε επίσης ότι στο πρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας βλέπουμε το Έθνος ολόκληρο. Υπογράμμισε τη συνεργασία της Εκκλησίας της Κύπρου, τόσο με την Πολιτεία όσο και με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τέλος, εξέφρασε και πάλι τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση και την επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδος στο Θρησκευτικό κέντρο της Εκκλησίας της Κύπρου, καθώς επίσης και τη βεβαιότητα ότι με τη βοήθεια του Θεού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το καλό όλων. Ακολούθως, ευχήθηκε τα δέοντα για τις επικείμενες εορτές των Χριστουγέννων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.