Τον εντιμότατον κ. Samih Onsi Naguit Sawiris ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρίας "Οrascom" επισκέφθηκε η Α.Θ.Μ ο Παπάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος στην οικία του στο Κάϊρο, συνοδευόμενος υπό του Επιτρόπου Αυτού Μητροπολίτου Μέμφιδος κ.Νικοδήμου.

Ο οικοδεσπότης με αισθήματα χαράς και κάθε τιμής υποδέχθηκε τον υψηλό επισκέπτη του.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Sawiris δια την χρηματοδότηση και την υλοποίηση του μεγάλου έργου της εκ βάθρων ανακαινίσεως του ιστορικού Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στην πόλη του Σουέζ.

Ο Ιερός Ναός όπως τόνισε ο Μακαριώτατος κατέστη και πάλι περίλαμπρος και αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην πόλη του Σουέζ και της γύρω περιοχής.

Οι καμπάνες του που είχαν σιγήσει για 55 χρόνια ήχησαν πανηγυρικά την 25η Νοεμβρίου 2022, ημέρα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης στέλνοντας μύνημα της αγάπης του Χριστού.

Τον ενημέρωσε δια την μετά πάσης λαμπρότητος, τελετή των θυρανοιξίων με την συμμετοχή της Αλεξανδρινής Ιεραρχίας, πολλών Επισήμων εξ Αιγύπτου, εξ Ελλάδος και εκατοντάδων πιστών οι οποίοι πραγματικά χάρηκαν και εθαύμασαν την τελειότητα του έργου.

Εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης τον περιεκόσμισε με το ανώτατο παράσημο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Οσίου Σάββα του Ηγουμένου.

Ο τιμώμενος με συγκίνηση ευχαρίστησε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο δια την ύψιστη τιμή λέγοντας ότι το έργο αυτό το πραγματοποίησε με πολύ χαρά, σεβόμενος τον ιερό πόθο του Πατριάρχου, όπως ο Ιερός Ναός της Αγίας που ιδιαιτέρως αγαπά, διασωθεί από την φθορά του χρόνου και πάλι σ’ αυτόν να τελείται η Θεία Λειτουργία και οι ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας, προς αγιασμό όλων των Χριστιανών.

Συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την μέριμνα του και το ανύστακτο ενδιαφέρον του όχι μόνο για τα κτίρια αλλά και για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του.

Δήλωσε ότι πάντα θα είναι δίπλα του και θα τον στηρίζει στις δραστηριότητες και τα έργα του.

Παρόν στην συνάντηση αυτήν ήταν και ο κορυφαίος χειρουργός ιατρός κ. Μαγκντί Γιακούμπ.

Ο κ. Γιακούμπ εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση του με τον Μακαριώτατο.

Είπε ότι θαυμάζει το μεγάλο ιεραποστολικό έργο του στην Αφρικανική Ήπειρο και παρακολουθεί τις ιεραποστολικές του πορείες.

Τον ενημέρωσε δε ότι με ομάδα ιατρών προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε πολλά κράτη της Αφρικής όπως Μοζαμβίκη, Σενεγάλη, Ρουάντα και Αιθιοπία.

Ζήτησε όπως η ομάδα του έχει άμεση συνεργασία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τα κατά τόπους Ιεραποστολικά κλιμάκια.

Ο Μακαριώτατος τον ευχαρίστησε με λόγια καρδιάς για την μεγάλη εθελοντική εργασία τους και με πολύ χαρά ευλόγησε αυτήν την συνεργασία.

Προσευχήθηκε ώστε η προσπάθεια αυτή, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερη ευλογία δια την ιεραποστολή μας, και η οποία γίνεται με πολύ αγάπη και πόνο καρδιάς να αποτελέσει πηγή ανακούφισης για τους πάσχοντας Αφρικανούς αδελφούς μας και ιδιαιτέρως τα μικρά παιδιά τα οποία μαστίζονται από διάφορες ασθένειες και λοιμικές νόσους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.