ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πλόβδιβ (Φιλιππουπόλεως) επισκέφθηκε χθες, 7 Ιουλίου 2021, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ΓΚΕΡΜΠ (ГЕРБ), Μπόικο Μπορίσοφ, όπου τον καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πλόβδιβ κ. Νικόλαος.

Στη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πραγματικά εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρώην πρωθυπουργό για τη γενναιόδωρη υποστήριξη που προσέφερε η κυβέρνησή του τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Μητρόπολή του, αλλά και στην Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία συνολικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τροποποιήσεις του νόμου για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, μέσω των οποίων το κράτος δεσμεύεται να υποστηρίζει κληρικούς όλων των ομολογιών, καθώς και την έγκριση εγχειριδίων για τη «Θρησκεία-Ορθοδοξία», που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Βουλγάρικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε με λόγια ευγνωμοσύνης τις επιχορηγήσεις από πλευράς κυβερνήσεως για την επισκευή εκκλησιών και μοναστηριών, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της βοήθειας για την κατασκευή του μοναστηριακού συγκροτήματος «Αγίας Τριάδος» στην περιοχή Κράστοβα Γκαρά, την αποκατάσταση της καμμένης πτέρυγας του μοναστηριού της Αγίας Παρασκευής κοντά στο χωριό Μουλντάβα του Ασένοβγκραντ (Στενημάχου της Ανατολικής Ρωμυλίας), και στην ολοκλήρωση του μοναστηριού του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Κίρντζαλι, το οποίο αποκάλεσε ως μοναστήρι των παιδιών λόγω των εκατοντάδων παιδιών, που φοιτούν στο μεγαλύτερο Κυριακό σχολείο (κατηχητικό), που οργανώνεται στη Βουλγαρία.

Ο κ. Μπορίσοφ διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι η κυβέρνησή του υποστήριξε τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και όλες τις άλλες ομολογίες, με την πεποίθηση ότι αυτό είναι απαραίτητο για την πνευματική ανάπτυξη του έθνους και τη διατήρηση της θρησκευτικής ειρήνης στη χώρα, και αυτό που χτίζεται ωφελεί όλους τους Βούλγαρους.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι υπουργοί της επίσημης κυβέρνησης επικρίνουν αυτά που έχει κάνει, επιδεικνύοντας μια τάση εχθρότητας προς τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία στις ομιλίες τους.

ΟΠΕ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.