Την τελευταία ημέρα της φετινής Σχολικής χρονιάς, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Τάξεως του Α’ Πειραματικού Γυμνασίου Σύρου, συνοδευόμενοι από τις Εκπαιδευτικούς κυρίες Παναγιώτα Αγγελή και Δέσποινα Τσούκου επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό και το Ψηφιακό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης στην Ερμούπολη.

Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο ξεναγήθηκαν από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρο Μαρκουΐζο, ο οποίος τους παρουσίασε τις ιερές εικόνες, τα ιερά αντικείμενα, τα άμφια και τα λαογραφικά εκθέματα και απάντησε σε σχετικά ερωτήματά τους.

Στο Ψηφιακό Μουσείο τους ξενάγησε ο Υπάλληλος του Κέντρου Έρευνας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Εμμ. Παπαμακάριος, ο οποίος τους καθοδήγησε στην ψηφιακή περιήγησή τους στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι κυρίες Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, εμφανώς εντυπωσιασμένοι, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τη χρήση της τεχνολογίας στον τομέα καταγραφής και παρουσίασης Ναών και ιερών αντικειμένων, ενώ ο Γραμματέας της Ιεράς Μητρόπολης τους μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’ για καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.