Το πρώτο τμήμα της Α τάξης του Παλλατιδείου Γυμνασίου Σιδηροκάστρου με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του επισκέφθηκε σήμερα το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο Βαμβακόφυτο.

Τα 25 παιδιά τα οποία ήλθαν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ υποδέχτηκε με χαρά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου στον αυλόγυρο του παλαιού δημοτικού σχολείου.

Τα χαιρέτησε ένα-ένα και τους ομίλησε κατάλληλα ενημερώνοντας τα για την ιστορία του χωριού, της εκκλησίας και του ανακαινισμένου παλαιού δημοτικού σχολείου.

Στη συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν τα δύο λαογραφικά μουσεία τα οποία στεγάζονται στους ισόγειους χώρους και θαύμασαν τα είδη πρώτης ανάγκης τον κατοίκων στις οικίες τους και στις εργασίες τους προ εκατονταετίας.

Ακολούθως επισκέφθηκαν στον άνω όροφο την πινακοθήκη με έργα τέχνης των κατοίκων του χωριού και όλους τους χώρους όπου θαύμασαν την φροντίδα,το γούστο και την επίπλωση τους και πολλά άλλα εκθέματα.

Στην μικρή αίθουσα διαλέξεων χωρητικότητας 60 ατόμων ομίλησαν με τον Σεβασμιότατο και τις καθηγήτριες τους και είχαν ένα πλούσιο κέρασμα.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε σε δύο παραδοσιακές κατοικίες δίπλα ακριβώς στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου για να έχουν εμπειρία πώς ζουν οι κάτοικοι σε αυτές.

Η πρώτη ανήκει σε ιδιώτη που διαμένει και που υποδέχτηκε τα παιδιά με χαρά στις αυλές του και τους πρόσφερε κεράσματα.

Η δεύτερη ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη και έχει ανακαινιστεί πλήρως με την αρωγή της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και αποτελεί τους βοηθητικούς χώρους του νεοκλασικού σχολείου ούτως ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του με προσθήκη εντός του βοηθητικού χώρου.

Το κτίριο αυτό καθώς και όλα τα πέριξ οικόπεδα παραχωρήθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελούν πλέον περιουσία και του Πνευματικού Κέντρου( σχολείου )και του χωριού.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσευχή όλων και ευχαριστίες στον Ιερό Ναό της ενορίας με τον εφημέριο π. Ιωάννη και τους βοηθούς του οι οποίοι προσέφεραν τα κεράσματα και επίσκεψη των μαθητών σε παραδοσιακό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για κέρασμα και εκεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.