Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον οποίον συζήτησαν για αρκετά θέματα.

Το απόγευμα της Τρίτης, 17ης /30ης Μαίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος, συνοδευόμενος υπό συνεργατών αυτού και υπό του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστου Σοφιανοπούλου και υπό του φέροντος τον βαθμόν Προξένου κ. Βασιλείου Κοίνη και υπό του Ρωμαιορθοδόξου κ. Τζώρτζ Μπασσούς της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον αναπληρωτήν Υπουργόν Εξωτερικών και την συνοδείαν αυτού εδέχθη ενθέρμως η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, ως του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης Αριστάρχου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις περί της ευαισθήτου πολιτικής καταστάσεως, εις την οποίαν ευρίσκεται η Πόλις των Ιεροσολύμων κ και του βαρύνοντος ρόλου, τον οποίον διαδραματίζει ο Ναός της Αναστάσεως εις την επίλυσιν του πολιτικού προβλήματος αυτής.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Υπουργόν και περί των προβλημάτων του Πατριαρχείου, ως αυτού του ύδατος της Μονής Χοζεβά, το οποίον επελύθη διά πολλών συνετών ενεργειών και συνδυασμών, περί του γενομένου έργου της αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου, περί της συνεχιζομένης εισέτι ανακαινίσεως της στέγης της Βασιλικής της Βηθλεέμ και περί της επισκευής του Αγίου Σπηλαίου υφ’ ημών των Ορθοδόξων και των Φραγκισκανών.

Το Πατριαρχείον ενεργεί μετά σωφροσύνης και συνέσεως διά την προστασίαν των συμφερόντων των Χριστιανών εις την Αγίαν Γην και διά την μείωσιν της πολιτικής εντάσεως και δημιουργίαν κλίματος συνδιαλλαγής, ειρήνης, αγάπης και ενότητος εις την περιοχήν.

Επί τούτου ο κ. Υφυπουργός Εξωτερικών και η συνοδεία αυτού εζήτησαν τας ευχάς του Μακαριωτάτου διά την συνέχισιν της επισκέψεως αυτών εις την Βασιλικήν της Γεννήσεως εις Βηθλεέμ .

Επί τη λήξει της επισκέψεως εγένετο ανταλλαγή των αρμοζόντων εις την περίστασιν δώρων.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.