Ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής την Καθηγήτρια κ. Μαρία Κωνσταντουδάκη-Κιτρομηλίδη επισκέφθηκε το απόγευμα της Tρίτης 28 Αυγούστου την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καψά Σητείας και έγινε εγκάρδια δεκτή από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Είναι η πέμπτη συνεχή χρονιά που επισκέπτονται διάφορα Βυζαντινά μνημεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας στο πλαίσιο της μελέτης και της αρχαιολογικής έρευνας τους στον Νομό Λασιθίου και φιλοξενούνται στον παραδοσιακό οικισμό της Ανατολής Ιεράπετρας, όπου και θα παραμείνουν το διάστημα από 27 Αυγούστου μέχρι και 3 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα των φοιτητών και οι συνοδοί τους, η Καθηγήτρια τους κ. Μαρία Κωνσταντουδάκη-Κιτρομηλίδη και ο σύζυγός της, κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών, ενημέρωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συνεχιζόμενη μελέτη των Βυζαντινών μνημείων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε αναμνηστικά στο ζεύγος των δύο Καθηγητών και στην ομάδα των φοιτητών της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εργασία τους και στην 5η Εσπερίδα Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, που θα διοργανώσουν την προσεχή Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:30΄ μ.μ. στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου της Ανατολής.

Eπίσκεψη καθηγήτριας και φοιτητών Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Παν/μίου Αθηνών στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.