Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε για λίγες ώρες ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πραγματοποιώντας σύντομη, ανεπίσημη επίσκεψη.

Η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της 30ης Διεθνούς Εκθέσεως Εξοπλισμού, Εφοδίων και Γεωργικών Μηχανημάτων «AGROTICA», που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. – HELEXPO και θα διαρκέσει από την 1η έως την 4η Φεβρουαρίου.

Ο Μακαριώτατος, αφίχθη εχθές, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης, όπου και έτυχε της φιλόφρονης υποδοχής του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της “AGROTICA” και στη συνέχεια περιηγήθηκε μαζί με τους συνοδούς του στους χώρους της ενώ επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα της κορυφαίας αυτής έκθεσης του πρωτογενούς τομέα, δεχόμενος παράλληλα και ενημέρωση για τις εξελίξεις στον αγροτικό κλάδο και συνομιλώντας ταυτόχρονα με επαγγελματίες.

Σήμερα, το πρωί του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου, ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ίωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο, κατέφθασαν στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου τους υπεδέχθη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, μετά των κληρικών συνεργατών του και είχαν σύντομη συνάντηση με τον Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Η συνάντηση διεξήχθη σε όμορφο και συγκινητικό κλίμα, σε ευδιάθετη ατμόσφαιρα με έκδηλη την χαρά στα πρόσωπα όλων.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του, ολοκληρώνοντας την σύντομη αυτή επίσκεψή του στην πόλη μας, μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όπου και προσεκύνησε την λάρνακα των χαριτοβρύτων λειψάνων του συμπολιούχου της Θεσσαλονίκης, Μεγάλου αυτού Ιεράρχου της Εκκλησίας μας και εν συνεχεία ανεχώρησε για το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.