ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε επίσκεψη στην κοινότητα του Καθεδρικού της Αγίας Σοφίας στο Μαϊάμι της Φλόριδας με την ευκαιρία της αναπαλαίωσης του ναού.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος είπε ανάμεσα στα άλλα πως «χαίρομαι ειλικρινά που είμαι σήμερα μαζί σας σ’ αυτόν τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας της Νοτιοανατολικής Φλόριδας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ για τον εορτασμό του θαυμάσιου προγράμματός σας για την αναπαλαίωση του Καθεδρικού, που έγινε εφικτή χάρη στη γενναιοδωρία του αγαπητού μου φίλου Μάικλ Χάφινγκτον, αν και δεν θα με ήθελε να αναφέρω το όνομά του».

Σε άλλο σημείο είπε, πως, «σήμερα καθώς αφιερώνουμε τον τρούλο του ναού όπου ο Παντοκράτωρ -ο Αρχων των Πάντων και ο Κύριος Ουρανού και Γης- ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός κατοικεί, όλοι μας επαναφιερώνουμε τη ζωή μας στην αλήθεια και ωραιότητα του Ευαγγελίου του Χριστού, το οποίο κηρύττει αγάπη, σεβασμό, ευσπλαχνία, συγχώρεση και συμπόνια για ολόκληρη τη δημιουργία».

Εθνικός Κήρυξ
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χειροθετεί στο οφίκιο του Οικονόμου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον π. Σπυρίδωνα Μπομπότη, ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας Μαϊάμι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ GOA

Πρόσθεσε πως, «όταν βλέπετε ψηλά τον τρούλο, θέλω πάντοτε να σκέπτεστε τον Θεό ο οποίος επιβλέπει εφ’ όλων των κτισμάτων του με αγάπη. Αν και είναι ο Δικαιοκρίτης όλης της Υφηλίου, δεν κατακρίνει κανέναν. Αν και είναι ο Δημιουργός όλων των όντων ‘ορατών και αοράτων’, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως, παρέχει σε όλα τα όντα την ελευθερία να είναι ο εαυτός τους».

Σε άλλο σημείο είπε πως «όλοι οι κόποι σας εδώ στο Μαϊάμι έχουν ευδοκιμήσει και οφείλω να πω ότι σε κάθε μέλος αυτής της εκκλησίας αξίζουν συγχαρητήρια, διότι πετύχατε όλη αυτή την όμορφη αναπαλαίωση εν μέσω πανδημίας, από την οποία εξακολουθούμε να μην είμαστε απελεύθεροι».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος χειροθέτησε στο οφίκιο του Οικονόμου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον π. Σπυρίδωνα Μπομπότη, ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού της Αγίας Σοφία, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο κοινοτικό κέντρο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.