Στις 27-2-2019, ένα τμήμα της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, στο πλαίσιο της πρακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών καθώς και μιας εργασίας που ξεκίνησε με θέμα: «Τα μοναστήρια και η συμβολή τους στην τοπική κοινωνία».

Ο Σεβασμιώτατος με χαρά δέχτηκε την ομάδα των μαθητών και τους εκπαιδευτικούς, τον πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Χαμάλη, Θεολόγο και την κα. Κων/να Μπαρδοπούλου της Αγγλικής Φιλολογίας, ως συνοδούς και υπευθύνους της παραπάνω πολιτιστικής εργασίας.

Ο ποιμενάρχης της τοπικής μας Εκκλησίας είπε πολλά συμβουλευτικά και ενημερωτικά λόγια στους μαθητές. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η Εκκλησία στηρίζει έναν νέο και κάθε άνθρωπο με τον τρόπο ζωής που του προτείνει. Μίλησε για τις αρετές της τιμιότητας, της μόρφωσης, της εργατικότητας του σεβασμού κάθε λογής ανθρώπου και του αυτοσεβασμού αλλά και την αποφυγή των καταχρήσεων όπως το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το μπούλλιγκ.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε, επίσης, στους μαθητές για το έργο της Ι. Μητροπόλεως και την συνεισφορά στην τοπική κοινωνία με ιδρύματα, οικοτροφεία φοιτητών και φοιτητριών, κατασκηνώσεις κ. ά. Ακόμη, εξήγησε για την ύπαρξη σημαντικών Ι. Μονών της Μητρόπολης Ηλείας, είτε ως ιστορικών μοναστηριών, είτε νεώτερων ησυχαστηρίων, είτε επιπλέον κάποιων που είναι σε ανασύσταση.

Οι μαθητές-τριες έδειξαν το ενδιαφέρον τους κάνοντάς του και κάποιες ερωτήσεις. Φεύγοντας έλαβαν από τον Μητροπολίτη ως ενθύμιο από μία Άμπελο, περιοδικό εκδιδόμενο από την Μητρόπολη Ηλείας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.