Μια ξεχωριστή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022, στο Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης. Μια ομάδα μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας συνοδευόμενη από τις καθηγήτριες Κ. Τερζίδου, θεολόγο και κ. Κατερινα, πληροφορικό.

Τα παιδιά συγκροτούν μια ομάδα του Σχολείου η οποία αναλαμβάνει δράσεις εθελοντικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, συγκέντρωσαν δυο κούτες φάρμακα και τα παρέδωσαν στο φαρμακείο της Μητρόπολης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα και το μέσο μετακίνησης των παιδιών χορήγησε ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ενημέρωση από την Υπεύθυνη του Ιατρείου κ. Μαρία Χαραλαμπίδου για το πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές τα χιλιάδες φάρμακα που διατίθενται δωρεάν σε ιδιώτες ασθενείς , προσφυγικές δομές και μοναστήρια καθώς και για τη διενέργεια χιλιάδων δωρεάν ράπιντ τεστ από τη στιγμή της έναρξης της πανδημίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας είχε στείλει μαζί με τις ευχές του ένα χριστουγεννιάτικο δωράκι για τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Η γραμματέας του ιατρείου κ. Μαρία Χονδροπούλου είχε φροντίσει να προσφερθεί στα παιδιά ένα όμορφο κέρασμα.
Αξίζει να υπογραμμιστεί το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης καθώς και στοχευμένες ερωτήσεις τους που αφορούσαν τη λειτουργία και την εν φανεί οργάνωση του πολύ ιατρείου της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ .
Συγχαρητήρια στις καθηγήτριες του 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ και στους μαθητές.
Την όμορφη παρέα συνόδευε ο εφημέριο π. Δημήτριος Βλασάκης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.