Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου νέος κύκλος σεμιναρίου για τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως με θέμα “Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους”.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 28 διδακτικών ωρών, είναι ταχύρυθμο, περατούται στις 21 Δεκεμβρίου και διεξάγεται στους φιλόξενους χώρους της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών.

Συμμετέχουν 27 ιερείς που διακονούν σε κοιμητήρια της πόλεως και της υπαίθρου.
Την έναρξη του Σεμιναρίου έκανε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης ο οποίος έκανε μία εισαγωγή στο πρόγραμμα θέτοντας το περιεχόμενο και τους στόχους του σεμιναρίου.

Στη συνέχεια ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κωστάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και Επίκουρος Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου “Νεάπολις” της Πάφου ανέπτυξε με σαφήνεια, πληρότητα και μεταδοτικότητα το θέμα: “Εκκλησιολογικές και μεθοδολογικές προϋποθέσεις υποστήριξης των πενθούντων” δίνοντας εναύσματα για μία δημιουργική συζήτηση με τους επιμορφουμένους κληρικούς, οι οποίοι έθεσαν προβληματισμούς και ερωτήματα, στα οποία ο εισηγητής απάντησε με λαγαρό λόγο και βιωματικά παραδείγματα.

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρωτοσύγκελλος, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των επιμορφουμένων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εισηγητή, προς τον οποίο χάρισε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και εις ένδειξιν τιμής μία σειρά ιστορικών και καλλιτεχνικών εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.