Με τη συμμετοχή των θεολόγων καθηγητών όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην αίθουσα συνεδρίων του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, θεολογική επιμορφωτική ημερίδα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος καλωσόρισε εγκάρδια τους θεολόγους εκπαιδευτικούς του Νομού Λασιθίου, εξήρε το έργο τους στη σωστή διαπαιδαγώγηση της μαθητιώσας νεολαίας, ως εργατών του Ευαγγελίου στο χώρο της εκπαίδευσης, και ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της ημερίδας.

Ο σχολικός σύμβουλος Θεολόγων της Κρήτης κ. Γεώργιος Στριλιγκάς αναφέρθηκε στη ιδιαίτερη χαρά της κοινής σύναξης των θεολόγων εκπαιδευτικών και στους στόχους της ημερίδας, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής ενημέρωσης για το διδακτικό έργο στο μάθημα των Θρησκευτικών, κατά τη χρονιά που πέρασε.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η δυνατότητα σε πέντε Θεολόγους καθηγητές του Νομού Λασιθίου, κληρικούς και λαϊκούς, να παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις, ενδιαφέρουσες σκέψεις και προτάσεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών, ενώ συζητήθηκαν οι διδακτικές εμπειρίες κατά την παρελθούσα διδακτική περίοδο, και κατατέθηκαν οι προβληματισμοί και οι προτάσεις όλων των συναδέλφων.

Ειδικότερα, θεολογικά θέματα εισηγήθηκαν οι π. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, π. Γεώργιος Τζάβλας, κ. Γεώργιος Τσικαλάκης και κ. Δημήτριος Χοϊλούς.

Η σύνοψη της συζήτησης έγινε από τον σχολικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Στριλιγκά, ο οποίος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για τη φιλοξενία και την πατρική του μέριμνα και αγάπη, καθώς και τους παριστάμενους συναδέλφους για την ανταπόκρισή τους στην επιμορφωτική ημερίδα, η οποία έκλεισε με την σύντομη προσλαλιά του Σεβ. κ. Κυρίλλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη θεολογική επιμορφωτική ημερίδα σε επίπεδο Κρήτης στο τέλος του διδακτικού έτους 2017-2018, καθώς προηγήθηκε η συνάντηση των θεολόγων καθηγητών του Νομού Ρεθύμνης την περασμένη Παρασκευή 22 Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες επιμορφωτικές ημερίδες για τους θεολόγους του Νομού Χανίων (26/6) και του Νομού Ηρακλείου (27/6).

Επιμορφωτική Ημερίδα των Θεολόγων του Νομού Λασιθίου φιλοξένησε η Μητρόπολη Ιεραπύτνης


Επιμορφωτική Ημερίδα των Θεολόγων του Νομού Λασιθίου φιλοξένησε η Μητρόπολη Ιεραπύτνης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.