Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των πεσόντων της Εξόδου του Μεσολογγίου και των κατοίκων του Καλάμου κατά την διάρκεια των αγώνων απελευθέρωσης της Ιερής Πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής, 19ης Ιουλίου 2020 εψάλη στο Ηρώο του αύλειου χώρου του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Τριάδος Καλάμου Λευκάδος Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως όλων όσων ηρωϊκώς αγωνισάμενοι έπεσαν κατά την Έξοδο του Μεσολλογίου καθώς και όλων εκείνων των κατοίκων του Καλάμου που παρείχαν φιλοξενία σε χιλιάδες Μεσολογγίτες κατά τη διάρκεια των Πολιορκιών, της Εξόδου αλλά και στη συνέχεια μέχρι την απελευθέρωση της Ιερής Πόλης το 1829.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων του Μεσολογγίου, του Καλάμου και της Λευκάδος. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης πραγματοποιήθηκε από το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» και το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.