Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ απαναύσεως των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών στο Ρωσικό στρατιωτικό κοιμητήριο στην πόλη ΜΠρ΄σοβ Ρουμανίας τέλεσε στις 10 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχιεπίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Ρουμανία με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Ρουμανία κ. Β. Κουζμίν, ο υπεύθυνος του έργου σχετικά με τα στρατιωτικά μνημεία παρά την Πρεσβεία της Ρωσίας συνταγματάρχης Α. Σαποβάλοφ, Ρώσοι διπλωμάτες, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Μπράσοφ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρανσιλβανίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας Πρωθιερέας Δανιήλ Μπένγκα.

Η Πρεσβεία της Ρωσίας στη Ρουμανία ασχολείται ενεργά με τη διαιώνιση της μνήμης των Σοβιετικών στρατιωτών, των πεσόντων κατά την απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης από τους Γερμανούς κατακτητές. Οι υπάλληλοι της Πρεσβείας έχουν καταρτίσει κατάλογο των στρατιωτών του Σοβιετικού Στρατου, οι οποίοι έπεσαν ή υπέκυψαν στα τραύματα στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Ρουμανίας κατά την περίοδο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και εντόπισαν και επισκεύασαν τους τάφους τους στη Ρουμανία. Στο κοιμητήριο στο Μπράσοφ ενταφιάσθησαν 556 Σοβιετικοί στρατιώτες, οι οποίοι είτε έπεσαν, είτε υπέκυψαν στα τραύματα την 1944 μέχρι 1946.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ρωσικό στρατιωτικό κοιμητήριο Ρουμανίας Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ρωσικό στρατιωτικό κοιμητήριο Ρουμανίας Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ρωσικό στρατιωτικό κοιμητήριο Ρουμανίας Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ρωσικό στρατιωτικό κοιμητήριο Ρουμανίας

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.