Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου, στο Άγαλμα του τελευταίου Αυτοκράτορα, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τους υπερασπιστές της Πόλης. Σήμερα 29 Μαΐου είναι η επέτειος της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης του συνεκτικού κέντρου της Ορθοδοξίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου «Με τον ηρωικό θάνατό του, ο τελευταίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος θεμελίωσε την ύπαρξη και την παρουσία του Ελληνισμού το διηνεκές, δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες ώστε ο Ελληνισμός να κάνει την ιστορική του επανεμφάνιση με την Παλιγγενεσία του 1821 μετά από τέσσερις αιώνες σκλαβιάς.

Το Βυζάντιο, αποτέλεσε όχι μόνον έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς της Παγκόσμιας Ιστορίας, αλλά το λίκνο που μας έδωσε όλα εκείνα που παραμένουν αναλλοίωτα έως σήμερα και συγκροτούν την εθνική μας ταυτότητα: γλώσσα, θρησκεία, συνήθειες, το ομόηθες, το ομόθρησκον, το ομόαιμο και το ομόγλωσσον του λαού μας, όπως διατυπώθηκε στον ορισμό του Έθνους από τον Ηρόδοτο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.