Με μία σεμνή τελετή, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του «Μπελλενείου» Γυμνασίου Λέρου, τίμησαν τον Μεγάλο Ευεργέτη της Λέρου και ιδρυτή του ιστορικού Γυμνασίου, Παρίση Μπελλένη.

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, έμπροσθεν της προτομής του Μεγάλου Ευεργέτου Παρίση Μπελλένη, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, του πρωτ. Σωφρονίου Χατζηλάρη και του π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

Στην τελετή παρέστη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.Γ.Χατζημάρκος, ο Έπαρχος κ.Ι.Θεμέλαρος, η πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Μαρία Παπαφώτη, ο αντιδήμαρχος κ.Γ.Ζουμπούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, η Διευθύντρια του «Μπελλενείου» Γυμνασίου κα. Ειρήνη Διαμαντάρα, η οποία είχε τον συντονισμό και την ευθύνη της τελετής, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων του νησιού, αντιπροσωπείες των σχολείων με τις σημαίες τους, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο κ.Περιφερειάρχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, του οποίου τον χαιρετισμό ανέγνωσε ο γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως κ.Γ.Χρυσούλης, και η διευθύντρια του «Μπελλενείου» Γυμνασίου κα. Ειρήνη Διαμαντάρα, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του αειμνήστου ευεργέτου Παρίση Μπελλένη.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Γυμνασίου, και όλοι απηύθυναν εόρτιες ευχές προς τους μαθητές για καλή πρόοδο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.