Με πένθιμη κωδωνοκρουσία το μεσημέρι της 29ης Μαΐου 2020, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την αποφράδα ημέρα, στην εκκλησιαστική κοινότητα του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικούπρόεδρό του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου στο τέλος της οποίας, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον τελευταίο αυτοκράτορα και τους πεσόντες κατά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Όπως έθος υπάρχει στην εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνας και την προηγούμενη Κυριακή από την ημερομηνία της άλωσης, φέτος 24 Μαΐου 2020, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στις τρεις θείες λειτουργίες που έγιναν στο ναό. Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε πριν από χρόνια στο Ουζμπεκιστάν, με τη μορφή του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και την υπογραφή του στο κάτω μέρος αυτού, δέσποζε μέσα στο ναό κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των μνημοσύνων.

Για να δείτε το λεύκωμα με τις φωτογραφίες, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://photos.app.goo.gl/W9wbiDCBN9CooDvKA

Ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, με αφορμή τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου 2020, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star Channel στις 30 Μαΐου 2020, για την εργαλειοποίηση της Μεγάλης Εκκλησιάς από το Τουρκικό κράτος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.