Στο χωριό Καλλίδρομο Λοκρίδος μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών, όπου στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τον 19χρονο στρατιώτη από την  Φθιώτιδα,  Βασίλειο Ραχούτη, ο οποίος θυσίασε την ζωή του σώζοντας πολλούς επιβάτες του ναυαγίου «Εξπρές Σάμινα».

20 χρόνια μετά και στην γενέτειρα του αειμνήστου Βασίλη, η οικογένεια του, Άρχοντες του τόπου, συγγενείς και φίλοι, συγκεντρωθήκαν στο Ναό του όμορφου χωριού και τίμησαν την μνήμη του.

Ο Σεβασμιώτατος, με λόγους παρηγορίας, απευθύνθηκε στους γονείς του Βασίλη και σε όλους τους παρευρισκομένους και χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Ο Βασίλης επέλεξε τον «καλλίδρομο»,  τον καλό δρόμο και καλός δρόμος, είναι ο δρόμος της επιτέλεσης του καθήκοντος, ο δρόμος που έμαθε από την οικογένεια του, ο δρόμος που έμαθε από την Πατρίδα του.

Κάθε χωρισμός είναι επώδυνος, κάθε πένθος είναι οδυνηρό, όμως υπάρχει και μία παρηγοριά, ότι ο άνθρωπός μας, αυτό το παιδί έδωσε τον εαυτό του, χωρίς να σκεφτεί την ατομικότητα του, αλλά κοιτάζοντας το κοινό καλό.

Αυτό είναι ένα μήνυμα πολύ σπουδαίο για όλους μας και φρονώ, ότι ο Βασίλης αποτελεί ένα διαρκές παράδειγμα για όλους μας ανεξαιρέτως,  αλλά τιμή και καμάρι για την οικογένειά του, για το χωριό του και για την Φθιώτιδα ολόκληρη.

Αγαπημένοι μου, πονεμένοι γονείς του Βασίλη, να αισθάνεστε υπερηφάνεια, γιατί η επιλογή που έκανε το παιδί σας, υπήρξε καρπός της δικής σας αγωγής, της δικής σας αγάπης και αυτό να γεμίζει βάλσαμο και παρηγοριά την καρδιά σας, γιατί πράγματι ο Βασίλης συγκαταλέγεται στους σπουδαίους της ζωής και θα είναι πάντα ένας πρωταγωνιστής της ζωής.

Εύχομαι η μνήμη του να είναι αιωνία και ο «καλλίδρομος» τον οποίον επέλεξε να ακολουθήσει ο Βασίλης,  να αποτελεί για το όμορφο και ιστορικό χωριό του, τον Καλλίδρομο, ένα φωτεινό σημείο, το οποίο θα εμπνέει τους ανθρώπους του σήμερα και τους ανθρώπους του αύριο».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.