Σήμερα το πρωί, 27η Ιουλίου 2019, εορτή του Αγίου Παντελεήμονος, του αναργύρου ιατρού και μεγαλομάρτυρος, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω έγινε Ιερατικό Συλλείτουργο από τον εκ της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μποζίκη, τον Ζακύνθιο και τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια. Κατ' αυτή την ημέρα πρωτο-εκκλησιάστηκε Εικόνισμα του Αγίου Παντελεήμονος. Το ιστόρησε ο έγκριτος αγιογράφος Ανάργυρος Σκαλιώτης και είναι δέηση υπέρ υγείας Στεφάνου της οικογενείας Μπενίογλου.

Μετά τη θεία λειτουργία και την Αρτοκλασία, έγινε η εξαγγελθείσα επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού, ενθυμούμενοι ότι αφενός μεν ο π. Παναγιώτης συνδεόταν μαζί του πνευματικά, στις δε 27 Ιουλίου 2001 ο Αρχιεπίσκοπος Ποιητής βρέθηκε στην Ενορία μας και ευλόγησε το πρεσβυτέριο!

Περί του μεγαλομαρτυρικού αναστήματος του Αγίου Παντελεήμονος ομίλησε υπέροχα ο θεολόγος κ. Σταμάτιος Ζούλας, στην δε προσωπικότητα του μνημονευομένου Αρχιεπισκόπου Στυλιανού ομίλησε με θερμά και συγκινητικά λόγια ευγνωμοσύνης ο π. Νικόλαος Μποζίκης.
Στο εκκλησίασμα βρέθηκαν και Ομογενείς εξ Αυστραλίας, οι οποίοι πληροφορήθηκαν τα του Μνημοσύνου, είχαν μάλιστα εγκάρδια συνάντηση με τον π. Μποζίκη.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.