Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της παροικίας, τελέστηκε την Κυριακή, 16 Μαΐου, στη Μελβούρνη, από τον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευμένιο Βασιλόπουλο, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Της επιμνημόσυνης δεήσεως ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο Kings Domain.

Την ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο και την προσφορά του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ περιέγραψε εκτενώς τα γεγονότα που αφορούσαν τον αντάρτικο αγώνα των Ποντίων, καθώς επίσης τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας. Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, κ. Συμέλα Σταματοπούλου, και η Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής για τη μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας, κ. Ρώμα Σιάχου.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν τα λόγια ενός μέλους της Νεολαίας, του Παναγιώτη Σταματόπουλου, ο οποίος τόνισε: “Εμείς οι επιζήσαντες δεν ξεχνάμε. Τιμούμε την μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού και στεκόμαστε με δέος και αγωνιστική διάθεση δίπλα σε κάθε ενέργεια, σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε “φωνή” που υψώνεται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Διεθνή Κοινότητα και την Τουρκική Κυβέρνηση”.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Γενικός Πρόξενος, κ. Κακαβελάκης, ο Πανοσιλογιώτατος π. Ευμένιος, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας, των Ποντιακών Οργανώσεων της Βικτώριας και μαθητές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.