Κατά το τριήμερο 23 έως 25 Μαΐου 2024, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, στο πλαίσιο των εορτασμών της 83ης Επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, τέλεσε Επιμνημόσυνες Δεήσεις σε Ηρώα και Μνημεία αφιερωμένα στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός και, συγκεκριμένα, στο Ηρώο πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων, στο Μνημείο Ελλήνων & Συμμάχων στα Μισίρια, στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων στο Λατζιμά, στο Μνημείο Ελλήνων & Αυστραλών Πολεμιστών στο Σταυρωμένο και στο Μνημείο Μνήμης της Μάχης της Κρήτης στην «Πλατεία Εφέδρων Αξιωματικών» της πόλεως Ρεθύμνης.

Επίσης, το πρωί της Κυριακής, 26ης Μαΐου 2024, ο Μητροπολίτης τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία για την ιστορική αυτή επέτειο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

Στις διάφορες αυτές επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Εμμανουήλ Χνάρης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπυριδάκης, οι Τοπικές Πολιτικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και πλήθος κόσμου.

Ας είναι η μνήμη των προπατόρων μας αιώνια και το παράδειγμά τους ολοφώτεινο σε κάθε αγώνα για την ελευθερία, για τα ιδανικά, για την πίστη και την πατρίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.